סקירת Powerball פארק המדע
קפצנו לפארק המדע בנס ציונה כדי לסקר את Powerball – רשת חללי עבודה משותפים שאומנם אינה מוגדרת כ"אקסלרטור", אבל ללא ספק עושה כל מה שצריך כדי לסייע לממברים שלה לצמוח הכי גבוה שאפשר
מאת : מערכת ספייסינג | 29-01-18 | לעמוד Powerball Rehovot
בשורה התחתונה
חלל העבודה של Powerball מתאים לכל יזם, פרילאנסר וחברות מכל הגדלים, ובעצם לכל מי שמחפש לעבוד במקום בו הקהילה וטיפוחה הם העיקר.מי אלה?
רשת Powerball הוקמה על ידי זוג אדריכלים ומנוהלת על ידי 4 אנשי צוות בכל מתחם. הסניף הראשון של הרשת, סניף נס ציונה, הוקם לפני שנתיים וכלל תחילה רק אגף אחד. כשהאגף התמלא במהרה בדיירים החליטו המקימים להוסיף אגף. בחודש מאי הקרוב יושק הסניף השני של הרשת בפולג – נתניה. במהלך 2018 צפויה הרשת לפתוח עוד מספר סניפים בארץ ולאחר מכן גם בחו"ל. בנוסף, בהמשך מתכננים המייסדים להקים פאוורלאבז – מעבדות משותפות.
מיקום וחניה
המתחם ממוקם בפארק המדע בנס ציונה, מקום מושבן של שלל חברות גדולות. מדובר באיזור מעט עמוס בשעות מסויימות, ולמצוא חניה בו זו לא משימה פשוטה כלכך. לכן, Powerball סידרו לדיירי המתחם מקומות חניה בשני חניונים – אחד מתחת לבניין והשני במרחק הליכה קצר. כמובן שאפשר להגיע באוטובוס לאיזור, ותחנת הרכבת נמצאת כ-8 דקות הליכה מהמתחם.
קהל יעד
ב-Powerball יש מגוון דיירים – החל מיחידים ועד חברות גדולות שכבר גייסו כמה מליונים (כולל חברה גלובלית ששכרה כ-100 עמדות). רוב הדיירים מגיעים מהסביבה והם בני 30-45, כאשר 60% מהם סטארטאפיסטים והשאר הם נותני שירותים וחברות קיימות. בין החברות תמצאו כאלו העוסקות בפינטק, תוכנה וביוטק (לא מפתיע בהתחשב בחברות הגדולות היושבות בפארק המדע), ובין נותני השירות ישנם עורכי דין, אדריכלים ועוד.
מה אוכלים?
איזור פארק המדע רווי במסעדות מכל הסוגים – יש שם המבורגרים, פיצות, סלטים ואפילו פאבים במרחק של כמה דקות הליכה מהמתחם. בנוסף, Powerball עשו הסדר עם תן ביס המקנה לדיירי המתחם הנחות נוספות במסעדות שבאיזור. מי שמעדיף להשאר במתחם בהפסקת הצהריים יכול להשתמש במטבח (מיקרוגל, מקרר, קפה איכותי טחון וקלוי, תה, שוקו, מים, ירקות חתוכים) או להזמין משלוח מאחת המסעדות.
עיצוב ואווירה
הזוג שייסד את את Powerball הם במקרה גם הבעלים של "לבן-אדריכלים", מה שאפשר להם לתכנן את המתחם כולו בעצמם. יש במקום הרבה חלונות, שלל פינות ישיבה עם כריות צבעוניות ופופים ולכל חדר ישיבות יש צבע אחר ושם של שיר. יש מוזיקה בכל רחבי המתחם, אפילו באופן ספייס (שם היא חלשה). כמעט בכל פינה יש אנשים ושיחות, מה שיוצר אווירה ביתית וצבעונית.
מה במתחם וכמה זה יעלה?
סניף פארק המדע, שמתפרס על פני כ-2000 מ"ר ופתוח 24/6, כולל 90 משרדים פרטיים המתאימים ל 1-10 אנשים, אופן ספייס, כיתת הדרכה בה עורכות חברות מהפארק אירועים, 8 חדרי ישיבות, איזורים ציבוריים ולאונג'ים, תאי טלפון, מועדון פופים, מטבחים ומרפסות.
מחירים:
ממברשיפ (עבודה בשטחים ציבוריים, אינטרנט, קפה וקהילה) – 300 ש"ח לחודש
הוט דסק (10 כניסות המוגבלות לחודשיים, עמדת עבודה) – 900 ש"ח לחודש
אופן ספייס – 1,200 ש"ח לחודש
משרד פרטי לאדם אחד – 1,900-2,400 ש"ח לחודש
עמדת עבודה במשרד משותף – 1,700 ש"ח לחודש
מעורבות חברתית
Powerball מדרבנים את דיירי המתחם לקחת חלק בפעילות חברתית. לדוגמא – מפעילי המתחם אספו מכל דייר 50 שקלים ובאמצעות הכסף רכשו שמיכות פוך אותן תרמו לרווחת נס ציונה. בנוסף, המתחם משתף פעולה עם פרויקט "סיפור חוזר" ומזמין את הדיירים לרכוש ספרים יד שנייה כאשר התשלום מועבר כתרומה לאנשים עם קשיים תעסוקתיים.
מה עוד ניתן למצוא כאן?
אחד הדברים שיותר חשובים לאנשים שעומדים מאחורי Powerball הוא יצירת קהילה מגובשת וחברית שתאפשר יצירת שיתופי פעולה. לכן, במתחם נערכים מגוון אירועים לממברים ולפעמים גם לאנשים חיצוניים - סדנאות, האפי האוור, הרצאות ומיטאפים, לרוב על פי בחירת הדיירים. במתחם יש גם "פאוור אקדמי" – קורסים טכנולוגיים בשיתוף פעולה עם ג'ון ברייס שמיועדים לממברים ולחיצוניים. בנוסף, המתחם מציע "פאוור איבנטס" – חברה חיצונית המעוניינת לעשות פעילות לעובדיה מגיעה לפגישה בו לומדים מה צרכיה, ולאחר מכן מארגנים לה פעילות הכוללת מרצה, סדנא, אוכל וכל מה שנחוץ.
כרטיס ביקור פאוורבול רחובות
מהירות האינטרנט במתחם
מהירות האינטרנט בפאוורבול רחובות איטית יותר מהממוצע הארצי בחללי עבודה. המהירות הממוצעת מתוך 99 חללי עבודה בישראל היא, הורדה - 115 Mbps, העלאה - 123 Mbps
* בדיקת המהירות בוצעה ברשת הWifi ב 29/01/2018